Monika Absolonová: Vánočku jsem se naučila kvůli babičce

19. ledna 2013 v 15:44 | Daiva |  Monika z internetu

Monika Absolonová: Vánočku jsem se naučila kvůli babičce."

Celebrity v kuchyni | 12.12.2012 |
Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li babi?ce.“
Populární zpěvačka ráda vaří a její dominou jsou italská jídla. Co ale umí dokonale, je pečení vánoček, které jsou plné rozinek a mandlí. O loňských Vánocích jich udělala šestnáct!

Fotogalerie

  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li
  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li
  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li
  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li
  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li
  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li
  • Monika Absolonová: ?Váno?ku jsem se nau?ila kv?li

Slyšela jsem, že i přesto, jak jste vytížená, poměrně často vaříte. Je to pravda?

"Není to tak, že bych vařila denně, protože mnohdy na to opravdu není čas. Ale třikrát do týdne uvařit stíhám. Mě navíc vaření baví, takže bych neměla problém vařit každý den - přijde mi to jako taková příjemná tvůrčí činnost. Navíc miluju jídlo! Přiznám se bez mučení, že raději budu vařit snídani, obědy i večře než třeba žehlit. Žehlení opravdu nesnáším."

Pozitivní vztah k vaření se leckdy dědí. Jak se u vás doma vařilo?

"Vyrůstala jsem na české klasice. Ale pravdou je, že jako malá jsem ??dn? jedlík nebyla. Dokonce jsem trpěla lehkou podvýživou, což vůbec nechápu! Bylo mi totiž úplně jedno, co jím. Jídlo jsem tehdy brala jako nutný zlo. Od té doby se mnohé změnilo - podvýživou už dávno netrpím a jídlo zbožňuju!"

Vyrůstala jste na klasice, ale prý upřednostňujete italskou kuchyni. Jak jste se k ní dostala a kdo vás ji naučil vařit?

"V patnácti letech jsem byla s Kuhnovům dětskéch sborem v italské Bologni a moc mi tam tehdy zachutnalo místní jídlo. Od té doby nedám na italskou kuchyni dopustit. Učila jsem se ji sama systémem pokus-omyl a inspiraci jsem brala také z různých kuchařek, které mám všeobecně moc ráda. Po těch letech si troufám říct, že jsem některé nejen italské pokrmy vypilovala tak, že jsou opravdu moc dobré."

Na čem z italské kuchyně "ulítáváte"?

"Na čemkoliv. Mě baví to snoubení chutí. Italské sýry, těstoviny, uzeniny, nakládaná zelenina a vína… To je radost."

Pravé italské suroviny jsou leckdy drahé. Co si myslíte o jejich českých náhražkách?

"Pro mě je vždy lepší si dát originál, i když ne třeba tak často než mít náhražku každý den."

Máte nějaký svůj "majstretyk"?

"Myslím, že umým dobře třeba italská rizota a těstoviny na 100 způsobů, tuňákovou a sýrovou pomazánku, ro?t?nou na houbách, bramborový knedlíky se zelím a uzeným masem, moravský vrabce a možná by se našlo ještě pár dalších jídel... Ráda vařím to, co ráda jím. Logicky."


Takže mezi těmi italskými specialitami se najde i nějaký to klasicky český jídlo...

"Českou kuchyni miluju! Některé pokrmy umým, ale na om??ky stále chodím k mamce nebo babičce."

Mezi celebritami je známý fakt, že jste velkou pekařkou vánoček, což se samozřejmě projevý především o Vánocích.

"Vánočky peču pravidelně už asi 12 let. Původně to byl pokus dokázat babičce, že ve vánočce může být ještě více mandlí a rozinek. Nakonec se můj pokus naštěstí zdařil a teď je z toho tradice. U nás doma dělám vánoční mejdan, při kterém se sejdou kamarádi, rozdáváme si dárky, povídáme, pijeme a já vařím... A při odchodu (nejlépe po svých) každý dostane celou vánočku, nebo alespoň půlku. Loni jsem jich upekla 16. Vím, že víc už fakt nezvládnu."


Tedy, to je výkon! Jako zpěvačka si ale asi musíte držet linii. Co děláte, když vás "honí mlsná"?

"Jim. Když přiberu, tak si to pochopitelně vy??tím, ale nemůžu si pomoct. Mám pochopitelně období, kdy musím dvě tři kila shodit. Bývá to zpravidla v létě, kdy odpočívám a ochutnávám všechny ty dobroty... Vždycky mi na to zabralo cvičení, zmenšení porcí a nejíst po 17 hodině. Letos jsem ale na hubnutí nemělachvíli a ani čas, protože jsem zkoušela. Moc mi pomohla krabičková dieta."

Jste narozena ve znamení Vah. O Vahách se říká, že jsou velmi esteticky založené a potrpí si na krásné věci. Platí to i o vás? Pokud ano, jak se tato vlastnost projevila při zařizování va?? kuchyni?

"Je pravda, že mám ráda, když k sobě věci ladí. Podle toho vypadá i má kuchyň. Je smetanovo-stříbrno-šedá. Zařizovala jsem si ji pro sebe, tak se mi líbí."
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 slevyslevy slevyslevy | Web | 13. září 2013 v 14:28 | Reagovat

Asi nejlepší krabičková dieta je Dietavkrabicce, lze využít i slevový kupón na ní z http://slevovykupon.net/stores/dietavkrabicce-cz/

2 Alča Alča | Web | 17. března 2015 v 22:24 | Reagovat

Doporučuji přírodní kosmetiku Oriflame. Já sama jsem se zaregistrovala na www.oricosmetics.cz , kde jsem ke své registraci získala dárky zdarma a také vzorečky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama